• YOUR NATURAL SIDE Olej z ACAI nierafinowany 10ml pipeta

W 100% naturalny olej, idealny do pielęgnacji cery wysuszonej, dojrzałej, regeneruje i ujędrnia, pozwala pozbyć się trądziku i przebarwień...

28.93
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 4 dni roboczych
Cena przesyłki 13.9
Paczkomaty InPost 13.9
Kurier 16
Dostępność Średnia dostępność
Waga 0.15 kg
Zostaw telefon

Olej acai polecany jest do pielęgnacji cery dojrzałej, przesuszonej, zniszczonej, wymagającej regeneracji i ujędrnienia, a także w profilaktyce cery naczynkowej, przebarwień i trądziku. Bezpieczny dla wrażliwej skóry okolic oczu.

 

Idealny do pielęgnacji:

 cery dojrzałej, z oznakami starzenia

suchej, odwodnionej

cery problemowej, nadwrażliwej

zanieczyszczonej

zniszczonej, wymagającej regeneracji

 

Działanie:

przeciwstarzeniowe

regenerujące

nawilżające

łagodzące

kojące

 

Jagody acai to prawdziwe bogactwo nienasyconych kwasów tłuszczowych, fitosteroli, potasu, żelaza, a także witamin C oraz E, którym zawdzięczają swoje wspaniałe właściwości pielęgnacyjne. Wykazuję bardzo wysoki potencjał antyoksydacyjny, dogłębnie nawilżają skórę oraz włosy, działają silnie przeciwzmarszczkowo, ujędrniają i uelastyczniają skórę. Idealne do pielęgnacji skóry dojrzałej z oznakami starzenia, suchej i przesuszonej, problemowej, zniszczonej i zanieczyszczonej. Stosowane w profilaktyce cery naczynkowej, blizn, przebarwień, trądziku, AZS, egzemy oraz łuszczycy. Regenerują i łagodzą skórę po nadmiernej ekspozycji słonecznej. Rozświetlają zmęczoną i szarą cerę. Wyrównują koloryt, nadając jej naturalny zdrowy wygląd. Zapobiegają powstawaniu zaskórników. Bezpieczne dla wrażliwej skóry okolic oczu.

 

Stosowanie:

jako zamiennik kremu - nałóż kilka kropel bezpośrednio na skórę całej twarzy, szyi i dekoltu, lub punktowo. Dla wzmocnienia efektu możesz uprzednio wymieszać w dłoni olej z ulubioną wodą kwiatową lub kwasem hialuronowym w żelu - dodatkowo nawilżysz skórę i spowodujesz, że stanie się ona aksamitnie gładka

jako „balsam" do ciała - nałóż olej tuż po kąpieli! Zastosowanie na uprzednio zwilżoną skórę, nie tylko ułatwi aplikację olejku, ale również pomoże w jego wchłanianiu się. Opcja dla leniwych: do wanny z ciepłą wodą wlej 1-2 łyżek stołowych oleju. Po tak przygotowanej kąpieli, na Twojej skórze pozostanie cienka warstewka oleju, którą możesz wmasować lub pozostawić do wchłonięcia

masaż wybranych partii ciała - stosuj samodzielnie lub zmieszaj dany olej z innym olejem np. olejem ze słodkich migdałów, olejem z pestek winogron lub olejem ryżowym, dla uzyskania bardziej oleistej konsystencji, następnie rozgrzej w dłoni i wykonaj masaż wybranych partii ciała. Możesz dodawać różne naturalne olejki eteryczne w celu uzyskania jak najlepszych rezultatów (polecane szczególnie podczas wykonywania masażu ujędrniającego)

wzmocnienie działania kremu / balsamu - zmieszaj w dłoni olejek z ulubionym kremem lub balsamem tuż przed użyciem, a następnie wmasuj w skórę

maska na skórę głowy - wmasuj olej w skórę głowy w ilości 2 łyżek stołowych minimum 1 godzinę przed jej umyciem, w celu jej nawilżenia lub zniwelowania łupieżu i przetłuszczania się skóry głowy oraz pobudzenia wzrostu włosów

maska na włosy - nałóż na suche włosy minimum 20 minut przed umyciem, a następnie umyj włosy szamponem bez SLS. Dla wzmocnienia efektu, nakładaj olej na dłuższy okres czasu np. na całą noc

zabezpieczenie końcówek włosów - w celu regeneracji oraz zabezpieczenia końcówek włosów przed szkodliwymi warunkami atmosferycznymi oraz zabiegami (jak np. prostowanie), wetrzyj kilka kropli oleju w suche bądź mokre końcówki włosów

preparat zmiękczający twardą skórę - niewielką ilość oleju wmasuj w twardą skórę pięt, łokci lub kolan. Możesz zastosować , olej również jako kurację regenerującą dla popękanych pięt lub suchych dłoni. W tym celu przed snem wmasuj olej w skórę pięt/rąk a następnie załóż bawełniane skarpetki/rękawice Możesz również dodatkowo owinąć stopy/ręce folią

jako odżywka do paznokci - kilka kropel oleju wmasuj w paznokcie oraz skórki. W ten sposób doskonale odżywisz, wzmocnisz oraz nawilżysz zniszczone, łamliwe paznokcie

 

Specyfikacja produktu:

Nazwa surowca wg. INCI: Euterpe Oleracea Fruit Oil (Olej z owoców acai nierafinowany 100%)

Kraj pochodzenia: Brazylia

Postać: płynny olej o charakterystycznym lekko owocowym zapachu i brązowym kolorze.

Warunki przechowywania: w szczelnie zamkniętym opakowaniu; w temperaturze pokojowej nie wyższej niż 25°C, przechowywany w lodówce znacznie tężeje.

 

Ciekawostki:

Olej acai powstaje w wyniku tłoczenia na zimno owoców (jagód) Euterpy Warzywnej (Euterpe Oleracea).

Jest to gatunek palmy pochodzącej pierwotnie z tropikalnych terenów Ameryki Południowej.

Posiada kuliste, ciemnofioletowe owoce bogate w duże ilości manganu, które są wysoko cenionym składnikiem odżywczym wielu diet.

 

Producent: Your Natural Side

image

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie